2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė kviečia draugauti



Ko ieškau draugystėje?
Beveik nieko, bet kartu kažko daugiau
nei rasčiau vienas

(Stein Mehren, norvegų poetas)
 
Lapkričio 11-19 d. vykstanti Šiaurės šalių bibliotekų savaitė skatina puoselėti skaitymą balsu, šiaurietiškas pasakojimo tradicijas ir literatūrą.
Visą savaitę Šiaurės ir Baltijos šalyse vienu metu bus organizuojami skaitymai balsu, lankytojai kviečiami į parodas ir kitus kultūrinius renginius tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų ir žmonių susibūrimo vietų. Projekte tradiciškai dalyvauja visų tipų bibliotekos: mokyklų, viešosios, universitetinės, miestų, kaimų, apskričių, specialiųjų ugdymo ir gydymo įstaigų... Kiekvienais metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitė vis kitokia. Renginį charakterizuoja pasiūlyta tema; šįmet kviečiama skaityti ir mąstyti apie draugystę.

Visus, norinčius praskaidrinti vis tamsėjančias lapkričio valandas, kviečiame pasirinkti mėgstamą skandinavų autorių ir dalyvauti Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiuose gimnazijos bibliotekoje:

 

Lapkričio 11 d. 8 val.

Auštant. Šiaurės šalių kūriniai draugystės tematika. Skaitymas prie žvakių.

 

Lapkričio 13 d. 14 val.

Temstant. Kūrybinio rašymo valanda „Draugystę savo tau kaip saulę, kaip šviesų ilgesį nešu...“


Draugystė - viena bendrumo formų. Tikimės, kad būtent bendrumo jausmas jus lydės visą šią savaitę. Skaitydami ir klausydamiesi skaitymų, pagalvokime apie visus tuos, kurių nepažįstame, bet kurie tą akimirką skaito, klausosi ir jaučia tą patį. Nepaisant to, kad  gyvename skirtingose šalyse.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą