2016 m. kovo 22 d., antradienis

Krašto muziejus kviečia į talką


Artėja Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis. Kėdainių krašto muziejus ir kraštotyros draugija skelbia akciją „Papasakok savo gyvenimo istoriją": kviečiame šią sukaktį sutikti ir įprasminti fiksuojant savo gyvenamosios aplinkos istoriją ir visus faktus, atskleidžiančius jos išskirtinumą. Svarbu viskas, ką perėmėte iš artimųjų ir prisimenate patys: gyvenimo istorijos, vietovardžiai, kraštovaizdžio kaita, kalbos pavyzdžiai, pasakojimai apie bendruomenių (ir kolūkinių) gyvavimą, šventes, papročius... Labai vertinga medžiaga yra ir albumai, laiškai, užrašai, gal ir palėpėse dūlantys seni dienoraščiai – viskas, prie ko kūrybingai prisilietė žmogaus ranka.

Ypatingo supratimo ir pagalbos tikimasi iš vyresnių žmonių. Jeigu jūsų šeimos nariai ar pažįstami, kaimynai turi ką papasakoti, bet patiems dėl amžiaus sunku užrašyti ar sutvarkyti turimą medžiagą, kviečiame jaunąją kartą  užrašyti jų atsiminimus, surinkti ir aprašyti senas nuotraukas ar kitus dokumentus. Krašto muziejuje (Didžioji g.19)  Jūsų darbus priims ir mielai pakonsultuos Regina Adomaitienė;  gimnazijoje galite kreiptis į bibliotekininkę Juditą Kišonaitę.
 
Jūsų darbas būtų labai vertinga dovana ne tik palikuonims, bet ir mokslininkams etnografams, istorikams, kalbininkams, antropologams: medžiaga, patekusi į muziejų ar mokslo įstaigų archyvus, yra skaitmeninama ir nuolat naudojama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą